Google slowman

有沒有試過用 Google 搜尋一下網絡上有多少個同名的人 ?

最初使用 slowman 這個 nickname,用 Yahoo 搜尋過是未有人使用的 (那時還未有 Google),但時至今日 slowman 這個 nickname 巳經很多人用,一模一樣用 slowman 的有,而 slow man,Slowman,sLowMan,SlowMan,Slow Man,SLOWMAN 亦有。不過 internet 就係咁。

而我這個 blog 在 Google 的 ranking 都算是數一數二,不算太差吧 !

其中一個 SlowMan 也有 一個 blog (我的似水年華) 有很多生活趣事分享,值得睇睇。

網址是 : http://eric_iu.mysinablog.com

廣告

2 則迴響 »

  1. SlowMan said

    哈! 哈! 哈! 我就係另一個SlowMan.
    估唔到有咁多個slowman喎. 但咁咪証明呢個名好hit.
    多謝你link咗我個blog, 而且仲讚佢"值得睇睇". ~___~

  2. slowman said

    千祈唔好誤會,我無乜文采,”值得睇睇” 意思係要多多溜覽細味當中內容。

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: